סכרת 2

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/06/2015 | 23:54 | מאת: יורם

אני בן 67 חולהבסכרת 2 וקבל 1אמריל בבוקרושני מטפורמין בצהרים ובערב.עד כה a1c היה נמוך מ6.5. לאחרונה אני עייף ונוטה למנוחה יותר מידי.לא מקפיד על אוכל. מאמין ועיקבי בלקיחת תרופות. במדידהביתית של סוכר ב23 בלילה ערכי הסוכר ..היו 207 4שעות אחרי אוכל .לקחתי 1 מטפורמין והלכתי לישון.שאלתי היא אם זה נכון להוסיף עוד אותו מטפורמין(3ביום +1 אמריל)?האם צריך לעשות שינוים בטיפול התרופתי לאחר ברור? תודה.יורם.

14/06/2015 | 13:34 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יורם, המינון המקסימלי של מטפורמין ביממה בארץ הוא עד 3 טבליות ליום (שהן 850X3= 2550 מ"ג ליממה, בעור שלפי ה PDR די במינון של 2000 מ"ג). יתכן ואתה גם זקוק בנוסף להגברת מינון האמאריל לפי תוצאות מעקב סוכרים יומי לפני הארוחות העיקריות ובהתייעצות עם הרופא המטפל שלך.

מנהל פורום סוכרת