רמות סוכר בלילה

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/06/2015 | 19:59 | מאת: שאלה

שלום, אני סוכרתית טייפ 1 מטופלת בלנטוס (זריקה אחת בערב). רמות הסוכר שלי בלילות בעייתיות: כדי לקום לאחר 4-5 שעות שינה ללא היפו, אני צריכה ללכת לישון עם סוכר 150 לפחות, מה שאומר שממש לפני שאני נכנסת למיטה אני צריכה לאכול פחמימה-שתיים. בסופי שבוע, כשאני רוצה לישון קצת יותר מ-4 שעות בלילה (נניח 8 שעות), אני צריכה ללכת לישון על סוכר 180(!) כדי להתעורר בלי היפו. מה אפשר לעשות כדי שאני אוכל ללכת לישון עם רמות סוכר יותר סבירות, לישון לילה שלם ולהתעורר עם סוכר סביר? (ניסיתי להוריד שתי יחידות לנטוס וזה לא שינה הרבה) תודה!

14/06/2015 | 13:21 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שתי הארוחות החשובות יותר לבוכרתית הן ארוחת הבוקר וארוחה קלה לפני השינה. אם תקפידעי לאכול קלות לפני השינה תמנעי את ההיפו הלילי. המלצה לארוחה קלה כזו למשל היא בננה (בלי קליפה..) או אשל עם כמה קריקרים. בתאבון.

מנהל פורום סוכרת