כמה שאלות

דיון מתוך פורום  סוכרת

07/06/2015 | 18:25 | מאת: סתם

היי, אני סוכרתית type 1 בת 24. יש לי כמה שאלות: א. האם יש הבדל בין משאבה ועטים (אני ספציפית מטופלת בלנטוס ואפידרה) מבחינת איזון? האם יש יתרון למשאבה מבחינה זו? שמעתי גם שבמשאבה האינסולין מתחיל לפעול מהר יותר ולכן אין פיק מטורף של סוכר לאחר הארוחה...זה נכון? ב. באותו עניין, כמה זמן לפני הארוחה מומלץ להזריק אפידרה כדי שהוא יתחיל להשפיע בזמן (ממה שאני יודעת מיד לפני הארוחה...) ג. באותו עניין, האם זה משנה מה רמות הסוכר שלי נניח רבע שעה אחרי האוכל? לי אמרו לבדוק לפני האוכל ושעתיים אחרי. אבל אם שעתיים אחרי האוכל אני 130 נניח, אבל רבע שעה אחרי האוכל אני 400 (למשל), זה משנה? תודה!

07/06/2015 | 20:49 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך "סתם", שימוש נכון ומושכל במשאבה מביא לשיפור נוסף של כ 10 % באיזון היומי. כל זאת בתנאי מינוני האינסולין הבזאלי מותאמים ומחולקים נכון על פני היממה ובסיוע מעקב סוכר יומי רציף. מתן הבולוס של האינסולין קצר הפעולה פועל זהה בין אם הוא מוזרק באמצעות המשאבה או על ידי העט. את האינסולין מהיר הפעולה ( אינסולין כגון אפידרה, הומלוג או לנטוס יש להזריק עש כרבע שעה לפני הארוחה.

מנהל פורום סוכרת