הרזיה ע"י הודיה

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/03/2015 | 18:33 | מאת: ציפי

שלום רב. אני בת 50 עם סכרת התחלתית 130 בוקר וA1C 6.3 משקל 80 ק" גובה 1.62 נמצאת בתוכנית לירידה במשקל , אך לא מצליחה לשמור על תוכנית בשלמותה ונשברת תמיד סביב כמיהה למתוק. לאחרונה גליתי כי יש מדבקות מצמח ההודיה אשר מפחיתות את הרעב השאלה שלי אם ידוע לך על המדבקות הללו והאם חולי סכרת יכולים להעזר בהודיה? תודה על התיחסותך.

12/03/2015 | 12:47 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לא ידוע לי על שום מחקר כפול סמיות בבני אדם שפורסם בעתונות רפואית רצינית שעוברת בקרה ורפרנטורה המעיד על יעילות קקטוס ההודיה בפעולות המיוחסות לו על ידי המפיצים השונים. ואם נצטט מויקיפדיה:- :..."עד כה, לא התפרסמו שום ראיות מדעיות המעידות כי הודיה משפיעה על דיכוי התיאבון אצל בני אדם. לכן, הבטיחות והיעילות של ההודיה כתוסף מזון נחשבים ללא מוכחים."

מנהל פורום סוכרת