מיקרופירין 75 מ"ל

דיון מתוך פורום  סוכרת

31/10/2014 | 12:13 | מאת: ורד

לפני כ 3 חודשים היה לי בבדיקת דם לסוכרת 126 בצום ובדיקת ac1 היתה 6. הרופאה נתנה לי חצי כדור גלוקומין אחרי 3 חודשים בבדיקה יצא סוכר 170 ובדיקת a1c יצא 6.7 הרופאה הגדילה לי את הגלוקומין לכדור אחד והוסיפה לי כדור מיקרופירין 75 מ"ל . מדוע אני צריכה לקחת מיקרופירין שהינו אספירין לדילול הדם. היא אומרת כי חולי סוכרת צריכים כדור זה. אודה על תשובתכם

03/11/2014 | 00:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ורד יש לך סוכרת הזקוקוה לטיפול ומעקב ושמירה קפדנית על האיזון . אך מחלת הסוכרת היא לא מחלה של הסוןכר אלא של הצנרת ובה כלי הדם הקטנים והגדולים נפפגעים. מטרת האספירין במינון נמוך כשלך היא למנוע את צמיגות הדם כך שהדם יהיה יותר מימי כי דם מימיח זורם אוב יותר בצינוכות קטנים חצי חסומי מאשר דם דבשי או דמוי דבק. אני ממליץ לכל מטופלי שעברו 35 אביבים לקחת כל יום מיקרופירין 75 וכן ויטמין E 400 יח' לשמירה על הצנרת .

מנהל פורום סוכרת