אכילת טחינה ושמן זית
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום רב אני סוכרתית מאוזנת בעזרת דיאטה ופעילות גופנית. שומרת על משקל קבוע. אני משלבת בתזונתי טחינה ושמן זית, משום ששמעתי תמיד שאלה מזונות בריאים וטובים לעיכול, וגם אינדקס גליקמי אפסי. לאחרונה אמר לי ידיד, שקרא מחקר שטוען ששומנים, גם מן הצומח, אינם טובים לסוכרתי, משום שהם מפחיתים את רגישות התאים לאינסולין. ולכן הוא הוציא מתפריטו טחינה ושמן זית. זה נשמע לי מוזר, משום שנראה לי שבדרך זו הוא מגביר את צריכת הפחמימות בתפריט. אשמח לשמוע את דעתך. האם אכן יש ממצאים מחקריים כאלה על טחינה ושמן זית? בתודה מראש
לקריאה נוספת והעמקה
שלום לך שמן זית מומלץ לסוכרתיים שרצוי שיעו משמנים אחרים. טחינה מזינה עשירת חלבון אך גם עשירת קלוריות שניהם אינהם משנים את צריכת/שריפת הפחמימות.