הרפס זוסטר וסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/09/2014 | 21:34 | מאת: ילדת אור

היי , אני חולת סכרת מטופלת באינסולין כבר יותר מעשור לפני שבוע חליתי בהרפס זוסטר(בגוף) - לראשונה. ומאותו היום ערכי הסוכר שלי ממש משתוללים - אני לא מצליחה לאזן אותם או שהם גבוהים מידי , או שהם נמוכים מיד ... גם אם אני מעלה את כמות האינסולין או מנסה לאכול פחות / לעשות יותר ספורט בודקת סוכר איזה 5/6 פעמים ביום - אני לא מצליחה להתאזן . אני מקווה שההרפס יעבור מהר - אבל למישהו יש בינתיים המלצות? אני יודעת שזה דומה בכל מקרה של מחלה פשוט אני לא חולה כמעט אף פעם ...

13/09/2014 | 13:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הרפס זוסטר הינה מחלה זיהומית ויראלית מוירוס המשותף לה ולאבעבועות רוח. נגרמת דלקת של העצב (נויריטס) המכאיבה, וכן עלול להתפתח סינדרום של כאבים פוסט הרפטים אחר שהמחלה המקומית נרגעת והשלפוחיות התייבשו וחלפו. כמו בכל תקופה של מחלה פעילה אקטיבית איזון הסוכר משתבש ורמתו עולה. יש לנטר את רמות הסוכר לפםני כל ארוחה ולפני השינה ולהגיב בהתאם בהדרכת הרופא/המומחה המטפל בך בקביעות

מנהל פורום סוכרת