ידיים נרדמות

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/07/2014 | 12:29 | מאת: דינה

שלום ד"ר אני אישה בת 70 סובלת מסכרת סוג 2 מטופלת בכדורים , בנוסף אני מטופלת במדללי לחץ דם . תופעה חדשה שקרתה לי היא הירדמות הידיים וכאבים שמקשים עלי לתפקד עם הידיים , רופא המשפחה רשם לי כדורי מגה גלופלקס . האם לדעתך ישנו קשר ישיר בין הידיים לסכרת וללחץ הדם ? האם זה עלול להסתבך וכיצד יש לפעול ? תודה ושבת שקטה

23/07/2014 | 13:16 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הסיבה השכיחה לנימול והרדמות כפות הידיים היא מצב שנקרא "תסמונת התעלה הקרםלית" שבה נלחצים עצבי כף היד במעבר בין האמה לכף. יש לבצע בדיקת EMG והולכה עצבית לשלילת מצב זה (שנקרא גם C.T.S), ואם התשובה תאשר זאת יש לפנות למומחה אורטופדי לכף היד

מנהל פורום סוכרת