נוירופטיה?

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/05/2014 | 22:26 | מאת: משה

שלום. אני עם סכרת לא מאוזנת. מטופל באינסולין מזה מספר חודשים. לאחרונה סובל מכאבים וצריבה קשה בכפות הרגליים. תחושה כאילו אני עומד על פלטת חימום... כמו"כ יש לי פגיעה קשה בזיקפה. השאלה היא, האם איזון רמות הסוכר יכול להביא לפתרון הבעיה או שמא זהו מצב בלתי הפיך?

09/05/2014 | 19:56 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך משה, התאור שלך של ,שריפה, בכפות הרגליים כאילו אתה עומד על פלטת חימום מתאים לתאור של נורופתיה הקפית תחושתית האפיינית לסוכרת בלתי מאוזנת. גם הפרעת הזקפה יכולה להיות עקב הסוכרת. מומלץ לפנות לנוירולוג מומחה לנסיות טיפול תרופתו בנוירופתיה ההקפית (תרופות כמו סימבלטה, ליריקה, אלטאולט ועוד) וכן לבדיקת זקפה בשינה (NPT ). איזון טוב של הסוכרת יכול לתרום להקלת הסימםטומים ולעצור את תהליך החמרה שלהם אך לא בהכרח.

מנהל פורום סוכרת