אכילת שומנים בסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/04/2014 | 12:57 | מאת: גלית

שוחחתי עם תזונאית וזו ממליצה לאכול יותר שומנים כגון חמאה ולא לאכול פחמימות. האמת שהתחלתי עם שומנים והפסקתי מהר מאד כי ההגיון לא נראה לי לנכון לעשות את זה. תודה באם תתייחס אל שאלתי

לקריאה נוספת והעמקה
27/04/2014 | 13:00 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך התשובה לשאלתך נמצאת בקטע מהספר החשוב:"סוכרת-לחיות עם להרגיש בלי"להלן הקטע הרלבנטי: ..."זהירות - שומן! עובדה תזונתית אחת עליך לחרוט היטב בזיכרונך: עודפי שומן במזון יגרמו לך להשמנה. יותר משליש ממזונו היומיומי של הישראלי הממוצע מורכב משומנים. באופן כללי, מזונות שומניים עשירים בקלוריות ודלים במרכיבים תזונתיים. בשומן כשלעצמו יש פי שניים ורבע יותר קלוריות מאשר בחלבונים או בסוכרים. השומנים בתפריט היומיומי נמצאים במזונות כגון חמאה, מרגרינה, מיונית, שמן ושמנת. אולם קיימים גם שומנים מוסווים אשר אינם בולטים לעין. אלו הם פסים הלבנים שבבשר, העור של העופות, השומן (3%) שבחלב השתייה הרגיל ובגבינות, (גבינה למריחה מכילה לעתים עד 32% שומן!) וכן השומן שבו משתמשים באפייה, בהכנת המאכלים השונים ובמוצרי מזון מוגמרים, משומרים או מוקפאים. אין כיום כל צל ספק, שקיים קשר בין משקל יתר, תכולת שומנים בתפריט ומחלות לב. כל מי שנמצא בקבוצת סיכון למחלות לב חייב להפחית, ומייד, את תכולת השומנים במזונו. לגבי כלל האוכלוסייה, ההמלצות האקטואליות הן לא לצרוך יותר מ- 30% שומנים מהסך הקלורי של מרכיבי התזונה היומית. התוכנית שמה לה למטרה להמליץ על שימוש במאכלים דלי תחליפים מרובים מכילי שומן. אנו ממליצים על מאכלים אשר תכולת השומן בהם נמוכה ביותר. כל זאת, כדי למנוע ממקורות שומניים חבויים מלהסתנן לתוכנית שלך. אם נדמה לך, או אם המחשב מראה שהנך צורך יותר מדי שומנים מהחי, עליך לערוך לעצמך את הרשימה הבאה ולהקפיד לבצע את השינויים הנחוצים בתוכנית ארוחותיך: • עליך להימנע ממאכלים מטוגנים (חשוב ביותר!!!) • עליך להימנע מתוספות עשירות שומן (רטבים לבשר ולסלט, מיונית) • עליך לבחור בשר רזה בלבד ולהסיר את השומן. • עליך להעדיף דגים או עוף (ללא עור) וחלבונים מהצומח על בשר אדום • עליך להשתמש בחלב דל שומן (1%) ובגבינות ומוצרי חלב דלי שומן. • עליך להפחית למינימום צריכת מוצרי מאפה שונים (עשירי שומן חבוי!) כמו כן, חשוב ביותר להתחיל לבדוק את הכתוב על עטיפות מוצרים משומרים, קופסאות שימורים, דברי מאפה ארוזים וכדומה. כך יהיה באפשרותך לעמוד על המשמר להיזהר מכל אותם שומנים ושמנים חבויים הנמצאים במוצר ולפתח גישה חיובית להכרת מזונותיך. אם תעמוד על הסכנות השומניות החבויות, אין ספק שבכך תשיג הפחתה של כלל כמות השומן הנצרכת על ידך, ובעקבות זאת - ירידה ושמירה על משקלך. מקורות שומן- הטבלה הבאה מדגימה את תכולת השומן באחוזים ממשקל המזון. עליך לשים לב למזונות העשירים בשומנים. בוודאי תופתע לדעת ששקדים ושוקולד הם מזונות עתירי שומן (וקלוריות!). עליך לזכור שכמחצית השומנים שאנו צורכים הם "חבויים" כפי שציינו כבר. הטבלה מראה את אחוז השומן ממשקל המזון (ולא כמות קלוריות). כלומר, אם כתוב "80%" הכוונה היא שב- 100 גרם מהמזון יש 80 גרם שומן! המספרים הללו יתנו לך מושג כללי על רמת השומנים החבויים והגלויים כאחד. יש לזכור שחלק מהמזונות מכילים הרבה מים. בגלידה, למשל, 20%-100% מהמשקל הם שומנים. שומנים גלויים וחבויים במזון אחוזי שומן 90%-100% שומן מהחי, שמנים לסלט ולבישול 90%-80% חמאה, מרגרינה 80%-70% מיונית, אגוזי פקאן 70%-50% שקדים, שוקולד לאפייה, קוקוס יבש 50%-30% סטייק, צ'יפס, גבינה למריחה, שוקולד 10%-1% דגים (ברובם), עוף, חלב, כבד, גבינת קוטג', מרק פחות מ- 1% תפוחי אדמה, ירקות ופרות, חלבון ביצה

04/07/2014 | 07:07 | מאת: אחד שמבין

הדיאטנית שלך צודקת, אכילת שומנים טובה ולצערי כל מה שכתב הדוקטור הנכבד בקשר לתזונה מוטעה ומטעה, יש לצרוך יותר שומנים חלבונים במשורה ולהמנע מפחמימות

מנהל פורום סוכרת