האם יש קשר בין פסוריאזיס לבין סוכרת סוג 1?

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/04/2014 | 01:30 | מאת: ערן

היי, אני בן 28, עם סוכרת מגיל 12. מאוזן יחסית. לאחרונה התגלה לי פסוריאזיס באיבר המין. שאלתי היא: האם יש קשר בין פסוריאזיס לסוכרת? מה ההשפעות אחד על השני? איך והאם העובדה שאני סכרתי משפיעה על הפסוריאזיס? או אולי על דרך הטיפול? הקפדה על ערנות שמא יקרה משהו בגלל שאני גם סכרתי? תודה

22/04/2014 | 12:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ערן הקשר היחיד בין הפסוריאזיס לסוכרת מסוג 2 שיש בה עליה בתנגודת לאינסולין הוא בכך שבחולי פסוריאזיס יש עליה בשכיחות לפתח סוכרת מסוג זה בהשןןאה לאוכלוסיה רגילה. הסוכרת הקיימת אינה משפיעה על מהלך הפסוריאזיס.

מנהל פורום סוכרת