ניל ברנרד

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/08/2013 | 23:15 | מאת: אשר

שלום , שמעתי על שיטתו של דר' ניל ברנרד , שאומרת שמי שידבק בדיאטה דלת שומנים במשך תקופה מסויימת מובטח לו ירידה בסוכר. ( הוא כתב ספר " לנצח את הסוכרת בדרך טיבעית". עד כמה הטענה הזאת נתמכת בעובדות? בברכה. אשר

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2013 | 11:43 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך האסכולה שאני משתייך אליה היא זו של רפואה קונבצינלית, המאמינה בתרופות (יש לי תואר ד"ר נוסף בפרמקולוגיה) ובשיעות טיפול עבעיות או על טבעיות אך ורק אם בוצעו מחקרים כפולי סמיות בבני אדם שפורסמו בשני פרסומים מדעיים שונים שעוברים רפרנטורה מקצועית. לא מוכר לי מחקר כזה בנושא שהזכרת.

30/08/2013 | 14:00 | מאת: אשר

תודה על התשובה. אני רוצה להוסיף, שמצאתי מקורות נוספים לכך על הקשר בין צריכת שומן לסוכרת: http://www.myhealth.co.il/%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98-%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8%D7%AA/ ושם נאמר: הקשר בין שומן לסוכרת לאחרונה החלו חוקרים שונים לבדוק את הקשר בין רמות צריכת השומן (מהצומח ומן החי) לבין העלייה ברמות האינסולין שהגוף מייצר. המסקנות העולות מהתצפיות הן, שבמקרים של צריכה עודפת של שומן, מערכת העיכול מגיעה לייצור עודף של אינסולין והייצור העודף הזה מוביל לסוכרת. בעקבות התצפיות, רופאים שונים בארצות הברית החלו לטפל בסוכרת, ובעיקר בסוכרת מסוג 2, בדיאטה נטולת שומן מן החי ובעלת צריכה מתונה ביותר של שומן מן הצומח. התוצאות מרשימות. על מנת לבדוק אם הפחתה בצריכת השומן משפרת את מצבכם, אפשר לקיים דיאטה בת שבוע אחד ללא שומן בכלל: ללא מוצרי חלב ובשר, ללא שמן כתיבול לסלט, ללא דברי מאפה המכילים שומן וכו'. דיאטה כזאת לא תפגע בבריאותכם (המדובר הוא בשבוע אחד בלבד) ותיתן לכם את האינדיקציה הנכונה לגבי מצבכם. קיים סיכוי גדול שתחושו שיפור לאחר השבוע הזה, ולאחריו יש לצרוך שומנים בכמות מתונה מדי יום ולהעדיף שמנים צמחיים כגון שמן זית או שמן קוקוס. אבוקדו, שתכולת השומן בו גבוהה ביותר, יש לצרוך מעט ככל האפשר, למרות הערכים התזונתיים הגבוהים האחרים המצויים בו.

מנהל פורום סוכרת