סוכר בפירות

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/06/2000 | 21:02 | מאת: ישראל

ערב טוב מאילו פירות עלי להמנע במיוחד - מאחר והסוכר אצלי קופץ מ-95 בבוקר עד למעלה מ-200 בערב אני מאד אוהב פירות - האם זו הסבה? מטופל בגלוקומין 850 פעם ביום תודה ישראל

26/06/2000 | 23:08 | מאת: ד"ר יורם קנטר

ישראל שלום, איני חושב שהאשם בפירות אלא בכמות הנאכלת ובתרופות שאתה נוטל. באבטיח יש מחצית מכמות הפחמימות שיש באפרסק. אבל מי אוכל 100 גרם אבטיח ? כדאי שתהיה לך טבלה של מידת הפחמימות בפירות. אנ י לא יכול כאן לפרט את כולם.אבל אגס "מתוק" יותר מבננה המתוקה יותר מתפוח עץ שמתוק מאפרסק שמתוק יותר מתפוז המתוק יותר מתות שדה וכך הלאה. מאיר

28/06/2000 | 09:20 | מאת: מלי

למאיר ולאוהבי הפירות שלום נוסף לספירת פחמימות וקלוריות, קיים למיטב ידיעתי לוח גליצימטרי שנותן מדד לכמות הסוכר הישיר או משהו כזה ובו רשימה איזה פירות טובים יותר או פחות לחולי סוכרת. למיטב ידיעתי, למשל לגזר יש מדד גליצימטרי גבוה יותר אף מהרבה פירות. אם מישהו יודע איפה ניתן למצוא את הלוח הזה, אשמח לשמוע. מלי

מנהל פורום סוכרת