יובש בפה

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/03/2013 | 22:00 | מאת: שני

שלום רב , אני בת 19 . בריאה בדרך כלל (מלבד שאובחנתי כבעלת שחלות פולציסטיות). מעולם לא היה לי סוכר . אני מתעמלת במכון כושר מזה כמעט שנה . בשבועות האחרונים התחלתי להרגיש יובש חזק מאוד בפה שנמשך גם לאחר שאני שותה ( אציין שאני שותה כל יום לפחות 2 ליטרים של מים ) . כמו כן , אציין שיש תורשה של סכרת במשפחה ( סבתא , ודוד ) . האם יש קשר בין הצמא לבין הסוכר ? האם יש צורך לבדוק ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
06/03/2013 | 13:10 | מאת: צהלה

יכול להיות קשר. כיוון שזו בדיקת דם פשוטה, אין צורך להתענות ולהיות בספק. אם יש סימפטום אחד שעלול להעיד על סכרת, ויש גורם תורשתי, כדאי מאוד להיבדק. אם הסוכר יהיה תקין תתייעצי עם הרופא בעניין היובש.

09/03/2013 | 11:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שני, יובש בפה יכול להגרם ממספר סיבות הקשורות בבלוטות הרוק, אך השכיח ביותר הוא סיממפטום של סוכרת מתחילה. כשהסוכר עובר את סף מחסום הכליה ( מעל ל 180 בדם) הוא עובר מהדם לשתן. השתן נעשה מרוכז ומושך אליו מים מהגוף.התוצאה היא שתינת יתר ביום ובלילה ויובש בפה. לכן יש לבדוק סוכר בצום, שעתיים אחר ארוחה והמוגלובין A1C לשלילת סוכרת קיימת.

מנהל פורום סוכרת