האם מותר לחולה סכרת לשתות מיץ מלימון

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/01/2013 | 09:12 | מאת: שולמית

קראתי על נפלאות מיץ הלימון, כחולה סרטן לשעבר וכחולה סכרת בהוה[ הנניי בן 74] ובדרך כלל מאוזן מזריק אינסולין פעם ביום האם מותר לי לשתות מיץ לימון על קיבה ריקה ואם כן כמה?

09/01/2013 | 12:20 | מאת: יוסי כהן

היי כן מותר מיץ לימון ואף מומלצ למרות שיש כפית סוכר אחת כנעט בלימון 1 תוסיף ללימון שתיי כפות שמן זיית ומעט דבש אל תדאג ותשה כל אימת שתרצה ממליץ מניסיון אח יקר תאכל הרבה ירקות גמבה ירוקים קמח כוסמין כורכום כמון שיבא מעולה נענע המון בריאותתתתת

09/01/2013 | 12:53 | מאת: שולמית

14/01/2013 | 16:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מותר לסוכרתי לשתות מיץ לימון, בתנאי שאין לו בעיות בושט/קיבה או בקע סרעפתי. ב 100 גר מיץ לימון יש בין8 ל 9 גר פחמימות , ואזי תריך להתייחס לכמות שכזו כתחליף לפרי.

מנהל פורום סוכרת