ממתיקים ואינסולין

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/12/2012 | 23:01 | מאת: ליה

שלום, שמעתי כי ממתיקים מלאכותיים כמו סכרין גורמים לגוף לחשוב שמגיע סוכר, והוא מפריש אינסולין (ומכך עלולות להיות בעיות כמו צורך גובר בסוכר אמיתי וכולי). מצד שני טוענים שכיוון שסכרין ודומיו הם כימיקלים, הם אינם גורמים כלל וכלל להפרשת אינסולין למרות שהם מייצרים טעם מתוק בפה. מה נכון? האם לסכרין הכימיקלי יש השפעה על גירוי האינסולין, או שתפקידו מסתיים במתוק בפה ותו לא?

לקריאה נוספת והעמקה
24/12/2012 | 13:06 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הסכרין לא גורם לגוף "לחשוב". זה שטויות במיץ עגבניות (דל סוכר...) הממתיקים המלאכותיים אינם ממריצים או פועלים על הלבלב. הממתיק המומלץ כיום הוא על בסיסי הסוכרלוז אך הוא יקר יחסית לאחרים. מומלץ לעיין בפרק על הממתיקים המלאכותים בספר החשוב: "סוכרת -לחיות עם להרגיש בלי" בחנות הספרים בקניון הקרוב להבנה מאירת עינים נוספת

מנהל פורום סוכרת