תרופות

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/09/2000 | 18:05 | מאת: גבי

לד"ר קנטר שלום דבר ראשון הייתי רוצה לדעת האם כל מי שלוקח פראנדז סובל מגזים והאם יש דרך לפתור את הבעיה. כמו כן מה היית מציע לאדם שמקבל 2 כדורי גלוקופאז' ו- 3 פראנדז ליום והסוכר אינו מאוזן, איזו תרופה נוספת מומלצת תודה גבי

21/09/2000 | 23:06 | מאת: ד"ר יורם קנטר

גבי שלום רב! פרנדאז מגביל את הסוכרתי רק בנושא אחד:הוא אינו יכול להיות ראש ממשלה, היות ןכן העם עומד מאחוריו... עכשיו ברצינות וענין - חלק מהשמתמשים בפרנז "סובלים" (יש הנהנים..)מגזים, נפיחות הבטן ונפיחנות, משום שהפרנדז היא תרופה מצוינת המונעת פירוק שלם וספיגה של סוכרים. הסוכרים עוברים למעי הגס. שם חיות בקטריות "טובות" אבל באופן רגיל - בתנאים של גיבוש סיירת מטכ"ל: שם חם, אין מים, אין אוכל, ויש גזים רעילים.ברגע שהן מקבלות פתאום יש מאין סוכרים בכמויות, הן חוגגות בפסטיבל מתמשך, וכתוצאה נוצרים גזים. להפחתת התופעה, ניתן : לקחת את התרופות בהדרגה, ועלולת במינון כל שבוע תוספת של כדור או חצי כדור של 50 מ"ג. בך הברטיות מתרגלות אט אט לשנוי במזונם. 2. לקחת תמיד את התרופה עם הארוחה. 3. באם מינון אפקטיבי מקסימלי של התרופות "עוקפות הלבלב" שאתה לוקח אינו מספיק לאזן אותך, האפשרויות הן או להוסיף עוד כדור גלוקופג', או להוסיף אבנדיה (זהירות - יש לבדוק ולעקוב אחר תפקודי הכבד,) או לשלב ממריץ לבלב כמו גלובן==גליבטיקאןו נובונורם.כל זאת - ביעוץ ומעקב הרופא המומחה המטפל בך. אל ייאוש,יש אם כן הרבה מקום לשיפורים, ואל דאגה - בישראל אפשר להיות גם ראש ממשלה, משום שלא כל העם עומד מאחוריו... פירוט מלא של כל המידע העדכני בנושא התרופות ושילובי התרופות המודרניים בסוכרת יופיע בספר "לחית עם ולהרגיש בלי - סוכרת" שיופיע לקראת החנוכה. בברכה ושנה טובה - ד"ר יורם קנטר (כרגע בסטנפורד, קליפורניה)

מנהל פורום סוכרת