סכרת ותורשה

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/09/2000 | 14:54 | מאת: אפרת

שמי אפרת, בת 25 . סכרת סוג 1 מזה 12 שנה. רציתי לקבל אינפורמציה לגבי סיכויי הולדת ילד חולה בסכרת כאשר האם (כמובן) סכרתית. אני יודעת שמבחינת החישובים הגנטיים חשובה אינפורמציה נוספת, אשמח לקבל תשובה כללית. כן, הייתי רוצה לדעת עד כמה חשובה ההשפעה של איזון האם בתקופת ההריון ועד כמה שונה המצב ממצב של סוכרת הריון עבור אם בריאה בדר"כ. נ.ב ברכות למנהלי הפורום על פורום מיקצועי, קשוב ומעניין.

24/09/2000 | 17:51 | מאת: הילה שפר

שלום וברכה, מניסינוני אחרי 2 ילדים בריאים, עם הריונות תקינים ( המוגלובין A1C-5), 40 שבועות מלאים, אין שום סיבה בעולם, שאם את עושה הכל לפי הכללים שהם 3 חודשים ליפני ההריון (לפחות), להיות במעקב אצל רופא מומחה סכרת, אשר נותן לך אישור להיכנס להריון, לשמור על כל זמן ההריון באיזון הכי מקסימלי, למרות שזה לא קל, כי מאוד קרובים להיפוהים- רוב הזמן, צריכים מאוד להיזהר, לי אישית בהריון השני היה משאבה שמאוד עזרה לי , לעומת ההריון הראשון. כמו כן עשיתי אולי 40 אולטרסאונדים במשך כל ההריון, על חשבון קופ"ח (כללית). זה דורש הרבה השקעה אבל שווה כל רגע לאחר מכן , כשהתינוק בידיים. לעיניין הגנטי, לפי מה ששתי הרופאים בשתי ההריונות אמרו לי , שככל שאני אשמור יותר טוב על האיזון, הסיכוי שהילד יקבל סכרת יהיה נמוך, חוץ מזה- מבלי לפגוע בגברים שבחבורה, הם מעבירים הרבה יותר גנים,מה לעשות, כך שאם הגבר הוא הסכרתי הסיכוי לילד טיפה גבוה יותר, למזלך את הסכרתית , כך שהסיכוי קטן יותר,(גם אם לא בהרבה), בהצלחה ושנה טובה הילה שפר.

מנהל פורום סוכרת