למאיר גלוקומה בהכרח סכרת?

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/06/2000 | 13:21 | מאת: דניאל

שלום , אבי התעוור בעין אחת בגלל קלוקומה, ובמשפחה יש סכרת כדאי לבדוק את הענין? ראיתי למטה מושג היפוגלמיה זה גם יכול לגרום לגלוקומה? תודה דניאל

24/06/2000 | 15:27 | מאת: ד"ר יורם קנטר

דניאל שלום, צר לי לשמוע על אביך. אבל אין קשר בין גלאוקומה להיפוגליקמיה. יש חובה ולא צורך לבדוק את העיניים באופן תקופתי אחת לחצי שנה, ובפרט אצל סוכרתיים. הבעייה עם הגלאוקומה היא שאין לה סימנים ואם אין מגלים אותה היא מובילה לעיוורון . ולכן בדיקה שגרתית של הלחץ התוך עיני מאבחנת את הגלאוקומה, ויש לה טיפול תרופתי. ולכן, חשוב להיבדק אצל רופא עיניים. מאיר

28/03/2008 | 17:50 | מאת: כרמית

לדר' שלום לאימי יש גלוקומה היא חולת סכרתי יש לה לחץ בעין מס' 22 היא מטופלת בטיפות משום מה הטיפות שורפות לה את העניים האם הם לא מתאימות לה בעבר לא שרף ? מהו הלחץ בעניים הכי גבוהה? לפעמים היא רואה כתם לבן מרגישה שיש לה משהו בעיין . בברכה כרמית בברכה כרמית

מנהל פורום סוכרת