אינסולין N בערב.

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/09/2000 | 08:16 | מאת: וילי

לביתי סכרת TYPE -1 . מדוע היא מקבלת בערב אינסולין מסוג R וגם מסוג N . הרי את ארוחת הערב אמור לכסות ה R . ועד הבקר איננה אוכלת אז לשם מה נחוץ ה N .

19/09/2000 | 04:30 | מאת: ד"ר יורם קנטר

ןילי שלום, אם בתך היא מתוקה עם סוכרת מסוג 1, משמעות הדבר שהלבלב שלב אינו מיצר אינסולין בכלל . נכון שה R "מאזן" את תגובת הגלוקוז בין ארוחת הערב לזמן שלפני השינה. אולם לאחר מכן, אם לא יהיה לה שום כיסוי של אינסולין, הסוכר עלול לעלות מאד משך שעות הלילה, והיא תקום בבוקר עם רמות מאד גבוהות, ואולי אף עם עקבות אצטון בשתן.. ה-N נועד בדך כלל לכסות ב"רקע" משך היממה, את הצורך לכמות אינסולין מינימלית שתמנע היוצרות קטונים ועלית הסוכר. אם אין בכלל אינסולין, גם אם לא אוכלים - הכבד משחרר גלוקוז לדם בכמויות גבוהות, וזה מוציא את המתוקה הקטנה שלך מ"איזון " פרטים נוספים תוכל ודאי לברר אצל הרופא שרשם לבתך את האינסולנים הללו. בברכה, ד"ר קנטר

מנהל פורום סוכרת