סוכר גבוה לאחר ארוחה

דיון מתוך פורום  סוכרת

02/05/2011 | 20:30 | מאת: מיקי

אני מאובחן כסוכרתי (2) בן 60, באופן כללי הסוכר שלי מאוזן עם כדור גללוטמין ליום אחרי הארוחה העקרית בצהריים. מזה יומיים אני נתקל בתופעה שלאחר ארוחת הבוקר, בבדיקה עם מד סוכר שעתים לאחר הארוחה , רמת הסוכר שלי גבוה בין 160-180. עד כה לא נתקלתי בתופעה, אני אוכל ארוחת בוקר מאוזנת: יוגורט גבינה ושתי פרוסות לחם דגנים ללא סוכר ושתי כוסות קפה שחור ללא סוכר. לארח נטילת כדור גלוטמין רמת הסוכר יורדת. לאחר בדיקה של 12 שעות בצום רמת הסוכר 94. בדקתי את מרכיבי הארוחה ואין בהם סוכר. האם מדובר במשהו שגרתי או שצריך לשנות את המינון של הגלוטמין. בנוסף לגלוטמין פעם ביום אני נוטל כל יום ביבי אספרין, DISOTHIAZIDE, תוסף של אומגה 3 ברזל (עקב רמת ברזל נמוכה בדם) ותוסף של B קומפלקס. מדובר במשהו שקורה לי ביומיים האחרונים ולא ברור לי מדוע. אודה לתשובתך מיקי

לקריאה נוספת והעמקה
07/05/2011 | 18:24 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך רמות הסוכר שציינת הן ססירות לסוכרתי בגילך. אם הרמות של הבוטר בצום הם בין 90 ל 140 הרי שהכל תקין תמשיך לקחת גלוקומין [ולא "גללטמין" .]"

מנהל פורום סוכרת