היפוגלוקמיה

דיון מתוך פורום  סוכרת

23/06/2000 | 14:28 | מאת: ורד

שלום ד"ר קנטור, לאחרונה עברתי העמסת סוכר מ-800 ועד 1200 כל חצי שעה בדיקה הערכים היו : בצום 70 שתיתי את החומר הממותק ולאחר חצי שעה משתיתו הערך היה 88 לאחר חצי שעה 87 חצי שעה 56 חצי שעה 92 חצי שעה 60 חצי שעה 43 חצי שעה 66 אני יודעת שאתה צריך את הערכים של האינסולין.....כרגע אין לי..... הופנתי לסיטי בטן ממוקד ללבלב לציין שהינני חולת לופוס.......מה שאני אוכלת עושה לי רע מאוד אינני מצליחה לאכול נכון הומלץ לי על ספר של אגודת הסכרת "מותר.....משהו.. אבל אני לא מוצאת אותו. תוכל לתת לי מעט אינפורמציה על הנושא? האם הדבר הפיך? הענין נמשך המון זמן.....גורם לי להרגיש רע מאוד.חולשה טישטוש ראיה עייפות, הירדמות אחרי כל ארוחה.....בילבול כאבי ראש..... לי נראה שלא כ"כ מתיחסים לתופעה זו ברצינות..... האם זה כמו סכרת ומה בגדול הטיפול אם לא מסתדרים עם אוכל ותזונה . אני אחרי ניתוח בטן .לפני שנתיים והמעיים שלי מאוד בררניות כך שיש לי בעיה אם אוכל על סוגיו, גם בגלל אלרגיות..... אודה לך על עזרתך המון תודה ורד

25/06/2000 | 10:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

ורד שלום אינני נוהג לתת יעוץ אישי אלא להתייחס לבעיות המענינות את כלל הציבור, ולכן לא אוכל להתחרות ברופאיך המצוינים שאני סמוך ובטוח שהם מומחים באנדוקרינולוגיה וסוכרת ויודעים מה הם עושים. באופן כללי - תשובות עקומת הסוכר שלך מעידות על "עקומה שטוחה עם תגובה של נפילת רמות הגלוקוז לאחר הארוחה. על מנת לפענח אותה יש צורך במידע לגבי תגובת האינסולין הפריפרי וכן התגובה והרזרבה הלבלבית האנדוגנית (C פפטיד) קיימיות סיבות רבות לתגובה היפוגליקמית וצילומי הסיטי וכן מבחנים אנדוקרינים דינמיים של תגובת הלבללב יסייעו לקביעת האבחנה במקרה שלך.

מנהל פורום סוכרת