זמן נפילת סוכר
דיון מתוך פורום סוכרת
הבנתי שלאחר אכילת סוכר לבן (או גם לחם או תפו"א )יש עליה חדה ברמת הסוכר ולאחר כ-20 דקות נפילה ,לעומת אכילת פחמימות מלאות או שומנים /או חלבונים וכו', שאז יש עליה איטית וירידה איטית (לאחר שעות). שאלתי -אם אני אוכל ארוחה נכונה למשל פחמימות מלאות ובשר ובסוף אני מוסיף קינוח עם פחמימות ריקות. כמה זמן זה לוקח לסוכר ליפול? ומכך האם תוספת המתוק מוסיפה זמן לעליית הסוכר או שהיא מפחיתה את זמן העלייה ובכמה ? אודה מאוד על תשובתך והתייחסותך המלאה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום לך עקרונית הסוכרתי אינו צריך לאכול בכלל מוצרים עתירי סוכר זמין, לא סוכר , לא לחם לבן או מוצרי קמח לבן ולא פירות עתירי סוכר. כל ההתחכמויות שלך של 20 דקות לפני, 20 דקות אחרי, עם שומן ובלי שומן אינן רלבנטיות. אין לאכול סוכרים זמינים ההופכים במבהירות לגלוקוז בדם וזהו. נקודה