יין אדום

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/02/2011 | 12:49 | מאת: משה

נוטל ויטמין E וכן מיקרופירין 75 . האם מומלץ לי כסוכרתי לשתות כוס יין אדום יבש ביום. האם נכון שיין אדום שלא סיימנו, מאבד בתוך יום-יומיים את ערכו לבריאות.

לקריאה נוספת והעמקה
20/02/2011 | 12:02 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך כוסית יין אדום ליום מאד מומלצת , בין אם ככוסית או בשילוב עם סודה בכוס (,שפריץ").ביין האדום קיימים נוגדי חימצון וחומרים שנקראים פלבנואידים שהם חומרים המורידים רמת כולסטרול, מונעים התחמצנות של LDL ("הכולסטרול הרע") ומעלים את ה HDL (הכולסטרול הטוב"). היין האדום מופק מקליפת הענבים, בה ריכוז הפלבנואידים גבוה בהשוואה ליין לבן המופק מתוכן הענבים ללא קליפותיהם. כוסית יין אדום כל ערב במהלך הארוחה היא הטיפול המומלץ (בנוסף לפעילות גופנית) למי שה HDL אצלו נמוך מהרצוי.רמות הסוכר בדם ותגובת הלבלב (אינסולין) אינן מןשפעות משמעותית בסיכום- מאד מומלץ. אם הבקבוק פקוק היטב ונשמר בטמפרטורה נמוכה- הפעילות נשמרת

25/02/2011 | 21:12 | מאת: ישראל פרקר

כדי שהיין ישמר טוב יומיים שלושה אחרי פתיחת הבקבוק, ולא יאבד מתכונותיו הטובות והמועילות, מומלץ גם להוציא את האויר ממנו באמצעות פקק משאבת ואקום מיוחד. החמצן הוא אוייב היין לאחר פתיחת הבקבוק ומקצר את חייו. סגירת הבקבוק בפקק רגיל בלבד כולאת את החמצן בבקבוק. ישראל פרקר wines-israel.co.il

מנהל פורום סוכרת