שוקולד מריר לעומת שוקולד מריר ללא סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/10/2010 | 18:12 | מאת: יפעת

אימי חולת הסוכרת אוכלת לפעמים שוקולד מריר רגיל. ראיתי שיש לעלית גם שוקולד מריר ללא סוכר ואמנם הקלוריות במעט נמוכות מהשוקולד הרגיל, אך אחוזי השומן בו גבוהים יותר מאשר בשוקולד המריר הרגיל. שאלתי, מה עדיף, ומה המשמעות של כל אותם מוצרים "ללא סוכר" כאשר בעצם אחוזי השומן בהם גבוהים יותר ממוצרים רגיים עם סוכר.

לקריאה נוספת והעמקה
15/10/2010 | 12:32 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שוקולד מכיל כמוןיות גבוהות של שומנים וערך קלורי שנע בסביבות 550 קלוריות ל 100 גרם. האינדקס הגליצמי של שוקלד מריר הוא בסביבות 25, וכמות הפחמימות הכוללת במאה גרם שוקולד מר 60% היא כ 50 גרם. שוקולד עם ממתיק מלאכותי כסורביטול מפחית את סך הפחמימות במוצר. לאור העבודות על יעילות השוקולד המר המכיל 60% ויותר קקאו, למניעת טרשת ומחלות לב,ולאור העובדה שחלק מהאנשים חולי שוקולד, ניתן לקחת קוביה ביום של שוקולד מריר מ 60% ומעלה ללא שמנים סכרתיים. פרטים נוספים על מוצרי שוקולד בישראל תוכל למצוא בעיון בספר "המילון הקלורי המלא" בערך שוקולד.

מנהל פורום סוכרת