הזרקה לפני או אחרי הארוחה

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/09/2010 | 21:33 | מאת: אני

אחרי שלנטוס לא הספיק התבקשתי להזריק אינסולין לפי ספירת פחמימות. ברצוני לדעת האם ניתן להזריק מיד אחרי הארוחה או עלי לתכנן את הארוחה ולהזריק לפני.

26/09/2010 | 12:03 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אבי אינסולינים אנלוגיים מהירי פעולה (הומלוג, נובורפיד, אפידרה) יש להזריק' מיד לפני הארוחה. אינסולינים "קונבנצינלים", (כאקטרפיד או הומולין R) יש להזריק כמחצית השעה לפני הארוחה אינסולינים אנלוגים ארוכי טווה של 22-24 שעות (לבמיר, לנטוס) יש להזריק אחת ליום באותו טווח זמן ללא קשר לארוחה.

26/09/2010 | 16:23 | מאת: כהן

את הלבמיר בד"כ מזריקים כפעמיים ביום הלנטוס הוא חד יומי

מנהל פורום סוכרת