לדר' קנטור - בעניין ויטמין E ורדיקלים

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/09/2000 | 07:39 | מאת: רמי מור- הומאופט

שלום רב דר קנטור. קראתי בעניין רב את המאמר בנושא רדיקלים חופשיים וסוכרת. לצערי במחקר שפורסם בבטאון רפואי רב יוקרה בנושא ויטמין E ומניעת מחלות לב לא נמצא כל תרומה לויטמין E . הנושא הכה בתדהמה את קהילת הקרדיולוגים עם פרסומו. יש בידי עוד כלים במלחמה ברדיקלים חופשיים. אוכל להעביר מידע דרך האי מייל. בברכה רמי מור - הומאופט

15/09/2000 | 21:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, מבין אלפי הפירסומים על ויטמין E, מאז גילוי סגולותיו בשנות השבעים , היו מספר פרסומים שכנגד, ואלפים בעד. הייתי אישית עד לניסויים הראשונים המרשינים בשנים 1975-76 במעבדות בקליפורניה, וכן בוצעו בדיקות המחלקתי ברמב"ם שהראו מעל כל ספק את יעילות ויטמין E בחתת הפעילות האוקסידטיבית של הפלסמה. כחבר באגו דהאירופי לתזונה בסוכרת, השתתפתי לפני כשנתיים בכתיבת ההמלצות הרשמיות של האגודה האירופית לסוכרת, וכן בכנסים של האגוד האמריקאי לסוכרת.ההמלצות הן חד משמעותיות - ויטמין E מומלץ לתוספת יומיומית לסוכרתים. ההבדל בין האגודות הוא במינון - באירופה מדובר על מינון מינימלי של 400 מ"ג ליום, בארה"ב תומכים בגישה של 600-800 מ"ג ליום. אין לי ספק שקיימים חומרים וספים , סינטטים או מן הטבע, המשפיעים של הפעילות האוקבידטיבית של הפלסמה, וחלק מהם הוזכרו במאמר. הנסיון העולמי לאורך השנים האחרונותמתרכז ית ויותר בויטמין E ואני אישית ממליץ לכל אדם, סוכרתי או לא, לקחת תכשיר זה יום יום, עד 120.

מנהל פורום סוכרת