לחם

דיון מתוך פורום  סוכרת

28/03/2010 | 11:32 | מאת: רותי

כמה סוכר,בגרמים,יש בלחם אחיד או דומה?

04/04/2010 | 13:33 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך רותי, בלחם אחיד, לחם לבן או לחם שיפון יש קצתמעל ל50גרם פחמימוןת,ברובן מורכבות, ואילו בלחם דגנים המספר יורד לכ שליש מהכמות. לחם הוא פחמימה מורכבת מומלצת בסוכרת, כאשר המינימום היומי המומלץ הוא 3 פרוסות, (ולשמנים זה גם המקסימום...). עקרונית מומלץ לצרוך לחם דגנים או מחיטה מלאה על לחם רגיל. לחם לבן מקמח לבן על צורותיו- באגט, חלה, לחמניה, פיתה רגילה,קרואסון, בייגלה, סופגניה ואוזן המן- אינם מומלצים לחלוטין.

מנהל פורום סוכרת