מיקואלבומין
דיון מתוך פורום סוכרת
שאלתי, עכשיו עשיתי בדיקת שתן ויצא ב- MICROALBUMIN/CREAT 355 כשבערכי היחוס כתוב -0.00-30.00 וב-MICROALBUMIN-U SAMP יצא - 528, תוצאת הקראטינין היא, 148.80 מה זה אומר ומה עלי לעשות.
שלום לך ישראל, הסוכרת שלך פגעה בכליות והחלבונים הקטים "בורחים" בשמחה בעם רב. על מנת שתדע מהי עצמת הפגיעה יש לבצע איסוף שתן לסך החלבונים בשתן ב 24 שעות ולא רק המיקרואלבומין. עלילך לעשות חמישה דברים: 1. שתיה מרובה על פני היממה 2. איזון אידאלי של הסוכרת- המוגלובין A1C פחות מ 7.0 3. איזון אידאלי של לחץ בדם שלך - לפי הנפרולוגי0 לרמות של 125/75, אבל תוכל להסתפק ב 130/80, 4. שילוב תרופות ללחץ דם מקבוצת מעכבי ה ACE ו/או AT1 תוך ייעוץ הרופא שלך 5. הפחתת כמויות החלבון בדיאטה - ייעוץ עם דיאטנית. הסבר נרחב נוסף תןכל למצוא בבפרק על מיקרואלבומין וחלבון בסוכרת בספר החשוב: "סוכרת (כרך שני) סיבוכי הסוכרת להתמודד ולהצליח".
עשיתי איסוף שתן והתוצאות היו מדאיגות:PROTEIN-URINE 24h היו 2044, כשמצוין שהנורמה היא 28-141. ולגבי, PROTEIN-U SAMPLEהתוצאה היא 76, כשהנורמה המצוינת היא- 0-12. 1. אני שותה כ-4 ליטר ביום 2. הצלחתי להוריד את המוגלובין A1Cמ-12.3 עד 7.7 ואני מקוה ומשתדל להוריד עוד. 3. הלחץ דם קבוע תמיד ללא תזוזה- 80/120 4. אני לוקח תרופות [חוץ מהתרופות לסכרת] אספרין,סינבסטאטין, אנלפריל,ואומפרדקס. לפי הזכור לי אחד מהם הוא ללחץ דם. 5. בדיאטה שניתנה לי אני לא אוכל כלל מאכלי חלב וכדו' [מקבל אצת ים במקום - האם זה מספיק?] מיהו מחבר הספר שהומלץ על ידך והיכן ניתן להשיג אותו.