טרום סכרת
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום בעלי בן 53, נוטל סימבוקר עקב כולסטרול גבוה (ועדיין בבדיקות אחרונות עם כדורים של 20 מ"ג ערך של 207). סוכר בבדיקה אחרונה 106. יש לנו בן חולה בסכרת נעורים, מזה 3 שנים. האם הערכים הללו צריכים להדליק נורה אדומה? מה ניתן לעשות? תריך טיפול רפואי, או רק שנוי תזונתי?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום לך, מומלץ שבעלך יחזור על הבדיקה בצום+שעתיים אחר ארוחה פחמימתית ויעשה גם מוןגלובין A1C למען הסר ספק. לפי האגודה האמריקאית לסוכרת בפרסומה האחרון שאומץ גם על ידי האגודה לסוכרת בישראל נקודת החיתוך בין נורמה לקדם סוכרת בצום היא ברמה של 100 ( יש אחים שעדיין חושבים על 110 )
שלום לרופא, ומהי נקודת החיתוך של המוגלובין A1C בין נורמה לקדם-סוכרת (לפי אגודת הסוכרת)? והאם גם לגבי מדד זה חלוקות הדעות, כפי שציינת לגבי המדד של רמת סוכר בצום? תודה ושבת שלום. רינה