חומצות אמינו/סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/06/2000 | 14:16 | מאת: רפי

שלום, האם לנטילת תוסף מזון של חומצות אמינו יש השפעה כלשהי על רמת הסוכר בדם? חומצות אמינו חשובות לי בגלל "צרות" אחרות ולכן שאלתי. תודה רפי

18/06/2000 | 12:24 | מאת: ד"ר יורם קנטר

רפי, אם אני מנחש, אתה קושר את השאלה לחומצות האמינו שבמולקולת האינסולין. אבל אין חשש שחומצות האמינו ישפיעו במשהו על האינסולין, אחרת כל אחד מאיתנו היה מייצר בקלות יסודות חדשים. חומצות האמינו זה משהו כמו אטומים. יש כאלה לרוב אבל אם תשתמש באטום חמצן אל תחשוש לקשר עם החמצן שבמים. כל עוד אתה לא מבצע ריקציה כימית או גנטית כל יסוד או תרכובת שומרת על קשריה שלה. מקווה שקלעתי לשאלתך. מאיר

מנהל פורום סוכרת