שלום דר" קנטר

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/08/2009 | 10:59 | מאת: נעמה

ברצוני לשאול,,מה דעתך על החומר הטבעי שנמכר בגלולות מסייע ללבלב ליצר אינסולין "כרום פייקולינט" אשמח לשמוע דעתך ,,תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
21/08/2009 | 19:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך נעמה, מושא הכרומיום פיקולינט צף ועולה ממעמקעי הנשייה כל חמש שנים בעשרים השנה האחרונות. מובא עבורך קטע מהפרק העוסק הכרום בסןכרת מהספר החשוב: סוכרת- לחיןת עם ךהרגיש בלי" ..." ברוב המחקרים הראשוניים שנעשו בסוכרתים עם סוכרת קיימת טענו החוקרים שהיה "שיפור" באיזון הסוכרת עם תוספת הכרום, אך רובם ככולם נעשו ללא קבוצת בקורת מתאימה. החוקרים התבססו על תחושות סובייקטיביות של המטופלים ולא הייתה בקרה מתאימה. (למשל - אף אחד לא השווה את ההשפעה של מתן פלצבו לאותם חולים, או אפילו את ההשפעה של קונצרט טוב של מוצרט פעמיים ביום ...) מחקרים מסוג זה שבו נתנו תכשירי כרום "טבעיים" לסוכרתים במאות, עם קבוצת בקורת זעירה ביותר, ללא בקרת רמות הכרום לפני ואחרי, דווחו גם בארץ תוך מסירת ה"התרשמות" שרוב המטופלים הרגישו שיפור" וגם ה"איזון שופר". האמנם בגלל הכרום ? ואולי בגלל תשומת הלב הפתאומית של המטפלים, הרצון של המטופלים ל”רצות את פניהם" של הרופאים, ואולי אפילו הקפדה נוספת של המטופלים על הדיאטה והתרופות - לא פלא ש"רובם הרגישו טוב" וחלק אף השתפרו....מבחינה מדעית, בהעדר קבוצת בקורת שווה וזהה וללא תנאי מבחן כפול סמיות - ערכן של המסקנות הוא בספק. במחקרים שנערכו בשנים האחרונות, ושכן נערכו לפי שיטות מחקר כפול סמיות, התוצאות חלוקות. במחקר אחד שנערך בסין נמצא שבסוכרתים היפרגליקמיים מתן תוסף עם כרום שיפר את רמות הגלוקוז לאחר העמסת סוכר, , אך בשלושה מחקרים אחרים לא נמצאה כל הוכחה משמעותית לשיפור רמות הגלוקוז בסוכרתים על ידי תוספת כרום. הסיבות לתוצאות השנויות במחלוקת והמנוגדות הנן כנראה שלא נמצאים סוכרתים כיום המקבלים כלכלה מאוזנת ודרך הפה, שהם במצב של חוסר כרום מוחלט. הטעות הייתה בכך שהמחקרים בוצעו או בנורמלים ללא סוכרת ועם רמות גלוקוז גבוהות אשר ניזונו לא דרך הפה ונוצר אצלם חסר של כרום, בשל הזנה פרנטרלית, או שניתנו לסוכרתים עם רמות גלוקוז גבוהות אך עם רמות כרום נורמליות. ממבדקים ראשוניים שנערכו במעבדות הטכניון ובסוכרתים שבטיפולי, נמצאו ממצאים המעידים על כך שקיימים אמנם הבדלים במטבוליזם הכרום בסוכרתים ובלא סוכרתים, וכן בין סוכרתים עם סוכרת מסוג 1 לכאלה עם סוכרת מסוג 2. בין השאר נמצאו הבדלים בין הפרשת הכרום בשתן בין שתי הקבוצות. מחקרים אלו בוצעו בציוד מיוחד נטול כרום, ובמכשור המדויק של הפקולטה להנדסת מזון בטכניון. למרות זאת, מכאן ועד להוכחה שתוספת כרום כתרופה לאיזון הסוכרת בסוכרתים – עוד הדרך רחוקה. עמדת האגודה האירופית לתזונה בסוכרת היא שכל עוד אין הוכחה מדעית חד משמעית, שבסוכרתים עם סוכרת בלתי מאוזנת קיימים ערכי כרום נמוכים מהנורמה בדם, ושמתן כרום כתוסף למזון או כתרופה הומאופטית ישפר משמעותית את איזון הסוכרת (מבלי שיתלוו לכך שנויים ושפורים בהרגלי התזונה, החיים או הטפולים התרופתיים), אין מקום להוספת כרום לכלכלת הסוכרתים באופן קבוע." חומר נוסף תוכלי למצןא אם תצייצי ותעייני בפרק כולו בל0חנות הספרים הקרובה.

מנהל פורום סוכרת