כמות תרופות

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/06/2000 | 15:50 | מאת: זהבה

רמת הסוכר בדם שונה כמעט מיום ליום. במידה ובבוקר רמת הסוכר היא סביבות 100 האם עלי לקחת אותו מינון כמו ביום שהרמה היא סביב 150 ? אין לי שליטה, על הענין, דהיינו אין בהכרח קשר בין מה שאני אוכלת ובין הבדיקה בבוקר שאחרי. האם זה תקין שההבדלים הם כל כל גדולים ? ובענין דומה, לפעמים אני חשה ברעב, האם זה בגלל רמות סוכר גבוהות או נמוכות או בשל שינויים חריפים. אני מטופלת בכדורים: גליבטיק בערב וגלוקורייט בבוקר. בתודה

16/06/2000 | 16:47 | מאת: ד"ר יורם קנטר

זהבה שלום, רמת הסוכר בדם אינה דבר מה קבוע והוא משתנה במרוצת היממה. את רואה רק את מה שאת מודדת, וצריך להניח שקיימת תנודתיות שאם אינה עולה על 170 מ"ג/דצ"ל הרי שבסה"כ האיזון נחשב ליותר מסביר. לכן אין לראות במה שאת מתארת סיבה לחוסר שליטה. הסוכר אינו נתון למרותנו ואני קונה את הערכים שאת מתארת ללא תנאים מוקדמים. רעב קיים כאשר הגוף כמה למזון. זה טבעי ובריא. אצל סוכרתיים תחושת רעב יכולה להיות סממן להיפו. ולכן הרגשת רעב או סממני חולשה הם רמז שכדאי לאכול דבר מה. היות ואנו לא מכונות, ושגרת חיינו כופה עלינו שיום יהיה שונה ממשנהו, אין לדרוש מהגוף תנאי בלתי אפשרי וגם לא אנושי לחלוטין שבכל בוקר נחווה את אותה רמת הסוכר בדיוק. החיים יהיו משעממים, הלא כן ? מאיר

מנהל פורום סוכרת