לחם או סוכר בירידת סוכר ל 72 וחולשה?

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/09/2008 | 04:32 | מאת: רבקה

כשקורה היפו, מרגישים חולשה, תחושה של התעלפות, הזעה, טשטוש כמו שקרה לי וזה קרה מ72 סוכר בלבד !!! לאחר שזמן רב התרגלתי ל200-400 סוכר, מה לקחת? סוכר בפה? או לחם כמה פרוסות? השאלה שלי נובעת מהעובדה, שמישהו אמר לי, שרצוייה עליה מתונה עד ההתאוששות ולא להקפיץ סוכר מאכילת סוכר ממש. מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה
14/09/2008 | 12:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך רבקה, נפילת סוכר או "היפו" מהוה מצב מסוכן, העלול לסכן את חייך. לכן מומלץ להגיב מיידית בצורה שתחזיר מיידית את הסוכר לרמות גבוהות יותר שאינן גורמות לך ל"היפו". למרות שבלא סוכרתים רמות הגלוקוז בדם בין 65-100 נחשבות נורמליות, הרי שיש הרבה סוכרתיים שבירידת הגלוקוז לרמות של 120 ומטה חשים בסימני האזהרה של ההיפו המתקרב ובא. הכי טוב זה להחזיק בקרבה אליך בטבליות גלוקוז, או ב"משחת" גלוקוז (ג'לי בשפורפרת). סוכר מטבח רגיל מןוכב משתי פחמימות שונות - גלוקוז ופרוקטוז, ולוקח זמן עד שהוא מתפרק למרכיביו והגלוקוז מתחיל לעבוד. לחם (לבן במקרה זה) עובד עוד יותר לאט, ושתיית קוקה קול רגילה שמכילה 8-12 כפיות סוכר היא טובה גם כן בשעת חרום כזו. מומלץ לך לעיין בפרק על "היפוגליקמיה - מסכנת חיים" בספר החשוב"סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי", להרחבת הידע על מצב חרום זה.

מנהל פורום סוכרת