שימוש בסוכר כממתיק לקפה
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום ידוע לכל כי כל ממתיק מלאכותי הוא לא מי-יודע-מה בריא לבני אדם ועדיף לכולנו היה להמנע גם מסוכר וגם ממנו, אבל מה לעשות - התרגלנו לטעם הטוב. מכיוון שאנחנו, חולי הסוכרת לא "אמורים" להשתמש בסוכר (או לפחות להמעיט ככל הניתן), אנחנו משתמשים באופן קבוע בסוכרזיות למינהן. השאלה שלי היא עד כמה "נורא" זה יהיה להחליף את הממקית המלאכותי חזרה בסוכר (בשאיפה מעט סוכר), ולפצות על כך בתוספת אינסולין. או שעדיף לנו בכל זאת להשתמש בממתיקים מלאכותיים? תודה!
שלום לך כפיר, על מנת להרגיש בקפה טעם זהה לסוכר, מבלי להעמיס סוכרים פשוטים זמינים עלח המערכת, הטוב ביותר הוא להשתמש ללא חשש בממתיק שמבוסס על סוכרלוז. סוכרלוז זהבסוכר שהפכו אותו ל"תמונת ראי" של סוכר. חוש הטעם מרגיש טעם זהה לסוכר, אך מבחינה מטבולית הגוף אינו יכול לנצלו כי הוא "הפוך". התכשיר בחו"ל יקרא ספלנדה, ובארץ שתי חברות מייצרות אותו - תבדקו על קופסאות האריזה של הממתיקים בסופר האם הוא מבוסס על סוכרלוז. מאד מומלץ, וללא כל ספק עדיף על סוכר "אמיתי" לסוכרתי.