סכרת הריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/09/2000 | 21:10 | מאת: עירית

שלום ד"ר אני בת לאם חולת סכרת. האם חטפה את הסכרת כחצי שנה לאחר שילדה אותי. כרגע עברו שנים...ואני בהריון. רציתי בבקשה לדעת כיצד אוכל אני להזהר מסכרת הריון. האם ניתן לערוך בדיקות מסיביות יותר? אולי להמנע מאכילת סוכרים ? אנא הרחב. תודות

11/09/2000 | 18:41 | מאת: דר' זלוצובר

עירית שלום. תודה על שאלתך המסקרנת נשים רבות ולפי בקשתך ארשה לעצמי להרחיב מעט. גורם הסיכון המוביל להופעת סוכרת בהריון הוא סוכרת בקרוב משפחה מדרגה ראשונה. כל הנשים ההרות עוברות העמסת של 50 גרם סוכר בשבועות 24-28 להריון לאבחנת סוכרת הריונית. בכאלו שההעמסה אינה תקינה מבצעים העמסת 100 גרם. יש לבצע את התהליך מוקדם יותר בהריון בנשים שהן בסיכון גבוה לפתח סוכרת בהריון כגון כאלו עם קרוב מדרגה ראשונה הסובל מסוכרת, עודף משקל ועוד. זאת כמובן ההמלצה גם לגביך.אם ההעמסה המוקדמת תקינה, יש לחזור עליה בשבועות 24-28. אם התגלתה סוכרת הריונית, נדרש מעקב וטיפול קפדני ע"י רופא המתמחה בנושא למנוע סיבוכים באם וביילוד. הסוכרת ההריונית חולפת כמעט תמיד אחרי הלידה אולם נשים אלו נמצאות בסיכון יתר לפתח סוכרת "אמיתית". לשאלתך, שמירה על משקל תקין, פעילות גופנית ותזונה נכונה ידחו או ימנעו את הופעת הסוכרת אצל "המועדות לכך". הריון אינו הזמן לירידה במשקל והתחלת פעילות גופנית אינטנסיבית אולם דיאטה נכונה ע"י תזונאית המתמחה בהריון (למניעת חסרים תזונתיים בעובר) ופעילות גופנית לא מאומצת יכולים לסייע במניעת הסוכרת או לפחות בדחייתה. מומלץ לפנות למרפאה המתמחה בנושא. מאחל לך הריון קל דר' משה זלוצובר מומחה במילדות וגינקולוגיה מומחה באנדוקרינולוגיה וסוכרת מנהל המרפאה לסוכרת בהריון מרכז רפואי רמב"ם חיפה

מנהל פורום סוכרת