סממנים של סכרת
דיון מתוך פורום סוכרת
אני בת 23 הייתי רוצה לדעת אם הסממנים שייש לי הם מתקשרים באיזשהי צורה למחלת הסכרת, הסממנים הם : הפה שלי יבש רוב הזמן באמצע הלילה אני קמה לשירותים כ - 6 פעמים אני שותה המון הייתי רוצה לדעת האם הם מתקשרים למחלה ואם לא אז מה הם הסממנים?
ורד, אמנם בגילך יש לצפות לסימנים חריפים יותר, אך לאור מה שאת מתארת יש מקום לבדיקת דם ובדיקת רמת הסוכר בצום. באם התוצאה תהיה גבוהה מהרצוי, יש צורך בבדיקה לאיבחון הסוכרת. מאיר
שלום לך, הסימנים של יובש בפה ושתינת לילה של מספר רב של פעמים יכולים בהחלט להתאים לסוכרת, תופעה בה קיים מעבר של כמויות גדולות של סוכר מהדם לשתן (בדרך כלל הסוכר לא עובר לשתן כל עוד רמתו בדם פחותה מ 180 מג%). כתוצאה השתן נעשה מאד מרוכז ומושך אליו מים מהגוף. כל זה גורם ליובש בפה וברקמות, שתינה מוגברת (פוליאוריה) וצמא מוגבר (פולידיפסיה). אולם אותם הסחמנים יכולים גם להעיד על הפרעכות אחרות הגורמות לשתינת יתר לילית ויובש בפה, דוגמת פגיעה ביצור הורמון ה ADH היפופיזרי. לשלילת/אימות מצבך - מה פשוט יותר מבדיקת הגלוקוז בדם בצום ו/או שעתים אחר האוכל?
ד"ר קנטר יורם שלום רב! הנני מתגורר באפריקה ולצערי דווקא פה גילתי שאני סובל ממחלת הסכרת, רמת הסכרת אשר ניבדקת מספר פעמים ביום מתנדנדת בין 133 ו 165 , על ידי רופא לבן שנחשב לטוב קיבלתי ממנו כדור בשם DAONIL כאשר אני לוקח בבוקר חצי כדור ולפני ארוחת צהורים חצי כדור שני . הינני יכול להגיד שרמת הסוכר שלי השתנתה משמעותית ביום שגילו שיש לי סכרת רמת הסוכר היתה 170 וכיום הדבר מתנדנד , אני בן 47 שוקל 96 וגובה 186 ס"מ. לחץ הדם הינו 133\88 . בבדיקה בארץ לפני כשנה רמת הטריקלצירידים היתה גבוה אך כיום אני לוקח שמן דגים 7 טבליות ביום אך לא נבדקתי ואני תקווה שהדבר עוזר. שאלתי היא : כיצד ליצב את רמת הסוכר ולהורידה לרמות התקינות, איזה מזון מותר ואו אסור. האם הטיפול של הכדור הוא טוב? אשמח לכל פתרון ואו הצעה .
ד"ר קנטר יורם שלום רב! הנני מתגורר באפריקה ולצערי דווקא פה גילתי שאני סובל ממחלת הסכרת, רמת הסכרת אשר ניבדקת מספר פעמים ביום מתנדנדת בין 133 ו 165 , על ידי רופא לבן שנחשב לטוב קיבלתי ממנו כדור בשם DAONIL כאשר אני לוקח בבוקר חצי כדור ולפני ארוחת צהורים חצי כדור שני . הינני יכול להגיד שרמת הסוכר שלי השתנתה משמעותית ביום שגילו שיש לי סכרת רמת הסוכר היתה 170 וכיום הדבר מתנדנד , אני בן 47 שוקל 96 וגובה 186 ס"מ. לחץ הדם הינו 133\88 . בבדיקה בארץ לפני כשנה רמת הטריקלצירידים היתה גבוה אך כיום אני לוקח שמן דגים 7 טבליות ביום אך לא נבדקתי ואני תקווה שהדבר עוזר. שאלתי היא : כיצד ליצב את רמת הסוכר ולהורידה לרמות התקינות, איזה מזון מותר ואו אסור. האם הטיפול של הכדור הוא טוב? אשמח לכל פתרון ואו הצעה . תודה מראש יוני