אנדוקרינולוגיה

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/09/2000 | 03:18 | מאת: דנה

שלום רב, שאלתי דלהלן הינה לד"ר זלוצובר: היני בת 24 ולאחרונה הפנתה אותי רופאת המשפחה לבדיקה לצפיפות העצם לאיתור אוסטאופורוזיס לאור העובדה שאני סובלת מהפרעת אכילה. ממצאי הבדיקה אכן הראו על ירידה בינונית בצפיפות העצם בעמוד השדרה (86% מהנורמה) וכן בצוואר עצם ירך ימין (77% מהנורמה), באופן שלא מתאים לגילי. אודה לך עד מאוד לתשובה על שאלותיי: לאיזה רופא מומלץ לפנות על מנת לטפל בבעייה ולמנוע התפתחות של אוסטיאופורוזיס: אנדיקינולוג/אורטופד/גיניקולוג/מומחה למחלות מטבוליות? מלבד התעמלות, איזהו הטיפול המניעתי שבחורה בגילי יכולה לקבל והאם יש לטיפול זה תופעות לוואי? איזה סוג של התעמלות מומלץ ביותר לעשות במצבי? בברכה, דנה

10/09/2000 | 23:20 | מאת: דר' זלוצובר

דנה שלום ותודה על שאלתך. אכן, בצדק רב הופנית לביצוע הבדיקה לצפיפות עצם. גיל 20-30 הוא הגיל בו מסת העצם מגיעה לשיאה ומאז מתחילה רק ירידה כך שהטיפול עתה הוא חיוני. הטיפול הראשוני הינו דיאטה עשירה בסידן, ויטמין D וכמובן שחיוני להבטיח מחזור וסת סדיר. מעבר לכך חשובה התעמלות נושאת משקל ולפיכך עדיפה הליכה/ריצה על פני שחיה (אובדן המשקל במים לפי ארכימדס). יש לפנות לטיפול לאנדוקרינולוג המתמצא ועוסק בתחום. בברכה דר' משה זלוצובר מומחה בגינקולוגיה מומחה באנדוקרינולוגיה וסוכרת מנהל המרפאה לסוכרת בהריון במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה

11/09/2000 | 00:16 | מאת: דנה

לד"ר זלוצובר שלום, רב תודות על תשובתך!!! בברכה, דנה

מנהל פורום סוכרת