תהליך הפקת אינסולין,

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/09/2000 | 22:25 | מאת: שי

אני מעוניין לקבל מידע על האינסולין, ידוע כי בעבר השתמשו באינסולין הלקוח מחזיר, כיצד מייצרים כיום אינסולין וממה?

09/09/2000 | 17:09 | מאת: מאיר פרומקין

שי, למרות שהאינסולין של החזיר, ה- BOVINE היה הקרוב יותר לזה של האדם (הבדל בחומצת אמינו אחת), הרי שעתה אין לנו צורך בחזירים שמלבלביהם היו מפיקים את האינסולין. כיום יש אינסולין הזהה לזה האנושי והוא מופק בכלים של ההנדסה הגנטית. יש חיידק שדומני שהוא אחד מסוגי הקולי והידו אותו כך שהוא יודע להפיק את האינסולין. ובכך באה לכדי סיום מצוקת האינסולין שהספקתו היתה תלוייה בחוות החיות - חזירים או פרות. הנה לינק עם מידע על האינסולין. http://members.iol.co.il/matok/frum/frum92.htm מאיר

14/09/2000 | 03:39 | מאת: ד"ר יורם קנטר

תשובות של מאיר הן נהדרות ומספקות בדרך כלל. רציתי רק להוסיף ש: האינסולין הופק בעבר, ועדין מופק בארצות מסוימות ממיצוי לבלבים של בעלי חים. הדבר כמובן מותנה באספקה סדירה של בעלי חיים כחלק מתעשייה לבשר. בעבר הפיקו אינסולין מחזירים (PORK), שהם שונים מאינסלין האדם רק בנקודה אחת מתוך 52. (מותר האדם מהחזיר הוא רק חומצה אמינית אחת..). הופקו מבקר (BOVINE) שם יש הבדל של שלוש נקודות, מכבשים, מדגי סלמון ומלויתנים. גם כיום , בארצות כמו ניוזילנד וארגנטינה מפיקים אינסולין מכבשים ובקר. בגלל בשוני במבנה, אינסולינים אלה גורמים ליצירת נוגדנים בגוף, ההורסים עם הזמן חלק מהאינסולין המוזק, וקיים צורך להעלות את המינון משמעותית. מזה עשר\שנים מפיקים את שרשרות האינסולי בשיטות הנדסה גנטית. חברת לילי משתמשת בחיידקי א.קולי להפקתם, וחברת נובו משתמשת בתאי שמר (חד תאיים - לא שמרים לעוגה..) האינסולין ההומני המתקבל - כשמו כן הוא, זהה בדיוק למבנה של אינסולין האדם, ואינו יוצר נוגדנים או שקעים במקומות ההזרקה. פירוט מלא תמצא בפרק על האינסולין, עמ' 303-304בספר "מתוק לתמיד - לחיות עם סוכרת", שניתן שיג באגודה הישראלית לסוכרת.

מנהל פורום סוכרת