תרופה - "אבנדיה"

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/06/2000 | 00:09 | מאת: טל

האם התרופה הנ"ל מתאימה לחולי סכרת התלויה באינסולין והאם היא טובה בשני הסוגים של הסכרת? האם ידוע מתי היא תאושר מבחינת קופ"ח מכבי ? לאילו נזקים בריאותיים התרופה הנ"ל יכולה לגרום? והאם כדאי לחכות לתוצאות מחקרים לפני השימוש בתרופה?

10/06/2000 | 12:54 | מאת: ד"ר יורם קנטר

טל שלום, אני סוכרתי ולא רופא. התרופה אבנדיה מומלצת לפחות לפי הפרסומים לסוכרתיים מסוג 2. היא יעילה לתופעת תנגודת האינסולין. ישנם פרסומים שהיא גם יעילה במניעת סיבוכים לבביים למי שסובל משומנים וכו'. היא בטוחה לפי פרסומי האגודה האמריקאית לסוכרת, ובפרט שלא מומלץ על ידה וגם ע"י מנהל המזון והתרופות האמריקאי להשתמש בתרופה ריזולין. אני לא יודע אם היא בסל התרופות, אבל אני יודע שהיא נמצאת בשימוש. מאיר

10/06/2000 | 21:39 | מאת: דינה

התרופה אינה כלולה בסל התרופות,מחירה לחודש בערך 300 שח.

11/06/2000 | 17:43 | מאת: טל

הייתי מעוניין לקבל ממך מידע נוסף מכיוון שהחלתי השימוש בתרופה, וערכי הסוכר שלי ירדו בצורה משמעית מאוד, מ- ערכים מעל ל- 250 לערכי סוכר של בין 90 ל- 110 . הרופאה המטפלת שלי במסגרת קופ"ח מסרה לי כי היא לא יודעת אם תוכל לספק לי התרופה באופן סדיר ועלי לבדוק גם תפקודי כבד, ברצוני לדעת אם יש למישהו ניסיון בטיפול בתרופה והאם אכן יש סיבוכים בתפקודי הכבד ? דבר שמפחיד אותי מאוד... בתודה מראש , טל.

מנהל פורום סוכרת