reactive hypoglycemia + Prandase

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/09/2005 | 16:05 | מאת: DB

שלום רב אני מתנצלת מראש על אורך השאלה אבל הרופאה שלי כנראה לא שמעה על בעיה כזו קודם ... אובחנתי לפני כשנה כ reactive hypoglycemia בנוסף קיימות בעיות במע' האוטונומית שגורמות לעליה בקטכולמינים. אחרי טיפול בנורמיטן ודיאטה מוקפדת (כמות פחמימות, סוג ו תדירות) עדיין הגעתי למצבים רבים של היפו עם הסימפטומים הידועים. לפני כחודשיים התחלתי טיפול בפרנדס ואחרי הגברה הדרגתית אני במינון של 50 (3 ביום) + דיאטה מוקפדת מאדץ באופן כללי הערכים 'מחזיקים' יותר זמן (כלומר לרוב אני יכולה לאכול רק כל 3 שעות ולא 2 כמו לפני כן) ואני מרגישה הרבה יותר טוב אבל .. במקרים לא מועטים (לרוב אחה"צ) יש לי ערכים מאד גבוהים (עד 200) מה שלא היה לפני הפרנדס. הערכים הגבוהים נשארים שעות רבות למרות שאני לא אוכלת שום פחמימה. מאחר שיש לקחת פרנדס עם פחמימות איני יודעת איך להתנהג במצב כזה - האם עדיף לשחק עם המינון כל יום או לשמור על מינון קבוע ולאכול פחמימות כאשר הערכים גבוהים? האם העליות והירידות מ70 ל170 מזיקים לבריאותי ? לא מצאתי חומר באינטרנט ובפורום על טיפול בהיפוגליקמיה עם פרנדס - אשמח אם תוכל להאיר אותי בנושא זה. תודה מראש דורית

לקריאה נוספת והעמקה
13/09/2005 | 13:36 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלוום לך, באם אמנם האבחנה אצלך היא של ראקטיב היפוגליקמיה, הרי שפרנדז איננה התרופה המתאימה לך. האעפל הנכון הוא 6-8 ארוחות קטנות ביום, המורכבות מפחמימוות מורכבות ללא סוכרים זמינים, חצי פרי ומרכיב חלבוני. מומלץ לאכול כל שעתיים וחצי/שלוש.,

מנהל פורום סוכרת