טעם מר בפה

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/07/2005 | 15:27 | מאת: דורון

שלום רב, האם יש קשר בין ערכי סוכר גבוליים לבין תחושת מרירות בפה הנוצרת מיידית לאחר אכילת מתוק, לדוגמא עוגה. עלי לציין שלאחר מאכל מכל סוג אחר איני חש בטעם המר . האם יש קשר/ידוע שמתח ולחץ הם סיבה לעלייה/שיבוש בערכי הסוכר? תודה דורון

לקריאה נוספת והעמקה
04/08/2005 | 13:42 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, אין קשר בין ערכי סוכר גבולים לבין תחושת מרירות בפה. לא פעם עוגות "לסוכרתים" נאפות עם ממתיקים מלאכותיים הנשאירים טעמי לוואי בפה. מתח וסטרס מעלים את רמות הגלוקוז בדם, ומשבשים לא פעם את האיזון הרצוי.

מנהל פורום סוכרת