תודה לד"ר קנטור .

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/09/2000 | 10:24 | מאת: ריבקה

לד"ר קנטור : חן חן לך על תשובתך המפורטת והמהירה. בשאלתי לגבי נזק מהטיפול התרופתי נפלה טעות . הכדור שהומלץ לי לקבל פעם ביום בערב הוא נקרא מטפורמין 500 מ"ג . ובנוסף באופן קבוע APOPHAGE 500 מ"ג אחת ליום . אם אני מוגדרת " כהפרעה בגלוגוז בצום " האם דיאטה , פעילות גופנית לא יכולה להספיק בשלב זה ? שאלה נוספת האם הטפול התרופתי מומלץ בכול זאת ? תודה רבה . ריבקה

02/09/2000 | 08:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

רבקה שלום לדעתי רצוי שתקחי בנוסף לדיאטה גם את התרופה, כמו שהמלצתי לך - כדור כל ערב אחרי האוכל. שם התרופה הגנרי (המבנה ) הו א מטפורמין. התכשירים המסחריים בארץ הם גלוקופג' 850 , גלוקומין 850 ואפופג' 850 . למיטב ידיעתי לא מביאים יותר אפופג' 500 ןכדאי לבדוק את זמן התפוגה על הקופסה. אם זה בסדר, גם כדור של 500 יספיק לשם התחלה...כל הכדורים (כמו כל הגברים)- אותו הדבר. בהצלחה!

מנהל פורום סוכרת