טחינת זרעי פישתן, ושמן דג סולומון. שלום לדוקטור

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/09/2004 | 18:33 | מאת: יוד אלף

האם יש ממש במה שאומרים לי[סוכרתי 2 מאוזן בן שבעים]כי טחינת זרעי פישתן ושתיית החומר הטחון, תוך שתיית שמן דג סולומון..עוזרת מאד לסוכרתיים, הן בהרגשה הטובה והן בהקטנת רמת הסוכר בדם. האומנם,דוקטור? תודה על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה
23/09/2004 | 11:06 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, ב"רפואה, הנטורפתית כמעט כל עלה, זלזל או שורש מתאים למשהו. המאמינם ברפואה הזו (בתמיכת ה"מטפלים" ויצרני מוצרי ה"טבע") טוענים בין השאר שזרעי פשתן כשלעצמם או בשילוב עם שמן זית/יוגורט/אגוזים/חמניות/מיץ קלמנטינות/טופו ועוד ועוד ועוד יש בו כדי לשפר/למנוע/ סוכרת. כל עוד אין החומר רעיל, ניתן לאכול אותו (כמו גם קש של מזרון). לגבי הטיפול בסוכרת על ידי זרעי פשתן עם או ללא תוספות יש לראות קודם כל מחקרים אישית, מבוקרים כפולי סמיות שפורסמו בשני מקורות בלתי תלויים זה בזה ועברו בקרה רצינית של מומחים ברמה שדל המועצה המדעית (ולא מועצת הפירות). אני לא מפנה מטופלים שלי לך"טיפולי" זרעי פשתן עם או ללא שמן דגיי סלמון. הבחירה בידך - כנראה שזה לא מזיק... נסה לשאול באתר של הרפואה הטבעית - שם בטח תקבל תגובות נלהבות...י

מנהל פורום סוכרת