רישום סוכרים לקוי על מוצרי מזון
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום לדוקטור! אמי סובלת מסכרת - אני לא, אבל אני שונאת ממתיקים מלאכותיים וגם גורמים לי לבחילה. א) התוויות והפירוטים שעל גבי אריזות המזון מבלבלים ולא ברורה המשמעות לדידי הצרכנים: מה האינדיקציה לכשירות המוצר עבור חולה סכרת? 1. האם הפחמימות זה המרכיב האסור? עד איזה כמות של פחמימות מותר לאכול? למשל, אין כמעט הבדל בין הפחמימות של ריבה רגילה וריבה ללא סוכר. דוגמא אחרת: קורנפלקס עם תווית "דיאטתי" הכיל 70 פחמימות אבל היה פירוט פירוט נוסף שציין "מתוכם 5 סוכר". מה זה אומר? האם מותר לסוכרתי? 2. כמו-כן, היצרנים לפעמים רושמים "ללא הוספת סוכר", כאשר לדבר יכולות להיות 2 משמעויות שונות: - זה מוצר לדיאבטים והוא ממותק ע"י ממתיק מלאכותי (ואז המוצר לא מתאים לי אלא רק לאמי) - זה מוצר שאמנם לא הוסיפו לו סוכר אבל כולל חומרים עטירי פחמימות כגון פירוט יבשים, דבש וכו' (זה טוב לי אך לא לאמי) מדוע לא מכריחים את היצרנים להיות חד-משמעיים ושיכתבו בתוויות גדולות אם המוצר לדיאבים או שכולל ממתיק מלאכותי, ולא לתת לצרכן לחפש באותיות הסופר-קטנות, ושיבין את השמות השונים של ממתיקים וכו'. הלא חולי סכרת לפעמים גם לא רואים טוב. גם הרופאים והדיאטנים השונים לא מסבירים כמו שצריך את העניין. עובדה שאני צריכה לפנות אליך. ב) האם צריכת סוכר רבה ע"י אדם בריא במשך החיים עלולה לגרום או לעודד מחלת סכרת? אני מודה לך מאד ומקווה שתשובתך תעזור לנו לדעת לפי האריזות מה מתאים לקנות. קרין
שלום לך, בשוק קיימים מוצרחים "ללא סוכר", הממותקים אל ידי ממתיקים מלאכוליים, אך עלולים להכיל פחמימות מורכבות, "ללא תןספץ סוכר:" כמו בריבות מפרי טבעי, המכיל פרוקוטוז ההופך לסוכר בדם, אך לא הוסיפו לריבה סוכר וכן הלאה. עקרונית, אדם זקוק ל 125- 150 גרם גלוקוז לינממה על מנת שהגוף והמוח (אם יש..) יתפקדו כהלכה. חלק מהסוכרים האחרים הבמזון כמו סוכר החלב, סוכרת הפירות ועוד הופכים בגוף (לאט יחסית) לסוכר, וחלק מהםפחמימות המורכבות כמו בתפוח אדמה או לחם הופכים אף הם לסוכר גלוןקוז אך יותר לאט . על מנת שלא להסתבך שלא לצורך,