סוכרת שניים

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/08/2000 | 11:35 | מאת: יוד אלף

שלום לדוקטור קנטור. ראיתי תשובתך ליפאת.רמות הסוכר אצלי דומות לרמות יפאת . ההיתי כמובן אצל רופא והוא הוריד לי את מינון הכדורים שאני מקבל. גלוקופוז ונונבונורם. האם מתשובתך אנייכול להבין כאילו איני זקוק לתרופות. אם כן אנא השב לי וכמובן שלא אעשה זאת לפי היוועצות ברופאי. הוא כאמור הוריד לי כמויות גדולות של המינון וזה טוב לי.אבל אני שונא תרופות אנא המלץ לי אם ללכת אליו ולבקש הורדת המינון העכשווי. תודה

29/08/2000 | 18:47 | מאת: יוד אלף

לדוקטור קנטור.רציתי לפרט יותר.בבדיקת דם ורידית היה לי 112.לפני שבועיים היתה לי תאונת דרכיםקשה שגרמה לאיבוד הזכרון לשניות אחדות.ובבדיקת דם ורידית שלוש שעות לאחר התאונה וארבע שעות אחרי ארוחה בריאה ביותר היה לי 156.האם אתה ממליץ שאלך לרופא,לאור המלצותיך ליפאת ושיוריד לי בכלל את הכדורים שאני מקבל כעת. גלוקופז אחד של 850 ושני חצי גרם של נובונורם.אני בכל מקרה לא אוריד לבד תרופות תהיה בטוח.תודה על התשובה.

31/08/2000 | 00:04 | מאת: ד"ר יורם קנטר

לפי התוצאה שאתה מציג - סוכר גבוה מ140 שעתיים אחר הארוחה = הנך מסווג כ"הפרעה במטבוליזם הפחמימות" אך לא די בבדיקה אחת - רצוי לחזור על בדיקות הגלוקוז בצום , + שעתיים אחר שתיית 75 גרם גלוקוז. לפי תוצאות הדם הורידי - נשדע בדיוק מה מצבך. עקרונית , אם אמנם אתה כרגעIGT ( או אולי היית סוכרתי וזוהי תוצאה של הטיפול בדיאטה? - מכל מקום, הייתי ממליץ להשאיר את בגלוקופג, - כדור אחד ליום בערב אחר האוכל., ולהמשיך ולשמור על הדיאטה הנכונה (במקום האוכל ולא אחר האוכל...)

מנהל פורום סוכרת