קשר סוכרת 1 לשרות בצה"ל

דיון מתוך פורום  סוכרת

06/05/2001 | 02:13 | מאת: שוקו (כינוי)

אני מצוי בקשר עם מספר לא קטן של סוכרתיים בסכרת מטיפוס 1 ניתקלתי בעובדה שחלק לא מועט מהם קיבל את הסכרת בזמן שרותו הצבאי או קצת אחרי שרות צבאי מה שיותר הפתיע אותי הוא שרוב הסוכרתיים/יות שאני מכיר שרתו כחובשים בצבא. ויש לי השערה שהדבר קשור למיקצוע הצבאי הזה או מבחינה תברואתית (כל העיניין של חשיפה למחלות של עובדי רפואה) ,או מבחינה נפשית(חשיפה למראות קשים) אני פשוט רוצה לדעת אם יש קשר מסויים בין העובדות שציינתי ולכן אני מבקש מכל מי שקורא הודעה וסובל מסוכרת מסוג 1 זאת והיה בעברו הקרוב או הרחוק חובש צבאי או ממי שחטף סוכרת בזמן שרותו הצבאי /או שרות מילואים לכתוב לי לתיבת הדואר במיוחד עקב מדיניות הצבא להיתעלם ממיקרים אילו תחת חוות דעת רפואיות הטוענות שמדובר במחלה המתפתחת בקורלציה לפגם גנטי ובטענה שהמחלה היתה מתפתחת בכל מיקרה ובלי קשר לשרותם הצבאי של אותם חולים בתודה מראש שוקו --------------------------------------------------------------------------------

16/05/2001 | 19:35 | מאת: ד"ר יורם קנטר

אין כל קשר בין שרות בצבא כחובש לבין סוכרת מסוג 1. אין לשלול קשר בין מצב של דחק (סטרס) קיצוני שקדם להופעת הסוכרת ולפריצתה בעת השרות הצבאי. אולם לצורך זה דין טבח צבאי כדין חובש צבאי.

23/05/2001 | 11:11 | מאת: m

שאלתי לד"ר קנטר אני למרות שתבעתי את הצבא -התפרצה לי הסכרת בצבא, תבעתי גם על לחץ בעבודה בצבא, הם דחו את התביעה כיצד ניתן להגדיר לחץ ?? יש שנילחצים מלעבור את הכביש ויש שנילחצים מקפיצת באנגי ??

מנהל פורום סוכרת