האם אני יכול להינצל מהסכרת או גורלי נקבע

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/08/2021 | 06:57 | מאת: שונא סוכר

בן 23. ללא מחלות לאבי לסבי ולכול דודיי יש סכרת! לפני כשנתיים עשיתי בדיקת דם לסוכר ומאוד נלחצתי שיצאה תוצאה 95 בצום. בגילי הצעיר! עשיתי דיאטה מסיבית ושינוי אורח ירדתי מ90 קג ל70 קג (גובה 182) תוך הורדה מסיבית של אחוזי השומן לבערך 11-12 אחוז ברמת ספורטאי כעת ביצעתי בדיקה נוספת. והסוכר הוא 85 מצד אחד .. יש ירידה וזה חיובי מצד שני זה עדיין נשמע לי גבוה, לא אמורים לשאוף ל70??? האם שמירה על אורח חיים בריא ואחוזי שומן נמוכים יצילו אותי. או שגורלי נקבע כי לכול משפחתי יש סוכר על אף שאינני יודע אם זנ באמת תורשתי כי במקרה כולם שמנים, מעשנים, ובעלי אורח חיים רע מאוד

שלום רב הגורם למחלת הסכרת הינו מולטיפקטוריאלי ותלוי בפרמטרים שונים כגון סיפור משפחתי, דיאטה , עישון, ופעילות גופנית. כרגע למרות הסיפור המשפחתי ערכי הסוכר בצום שלך בגבול הנורמה 70-100. כאשר במידה ותקפיד על אורח חיים ודיאטה בריאה (שזה גם הטיפול במקרה של טרום סכרת) הסיכוי כי תפתח סכרת ירד.

מנהל פורום סוכרת