ממתיקים מלאכותיים בגומי לעיסה

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/07/2021 | 11:17 | מאת: עינת

בתי סובלת משלשול אוסמוטי. לאחרונה אכלה הרבה מסטיקים. כמה זמן הסורביטול ודומיו נשארים בגוף וממשיכים להשפיע לאחר שהפסיקה ללעוס מסטיקים? אנחנו 24 שעות לאחר שהפסיקה והשלשולים לא פוסקים. דחוף. תודה.

עינת שלום רב ממתיקים מלאכותיים מסוג כהלים כגון סורביטול הנמצא בחלק מהמסטיקים יכול לגרום לתופעת לוואי של שלשול לאחר צריכה גבוהה (מעל 50 גרם ביום). הטיפול במקרה זה הוא כטיפול בשלשול חריף על רקע אוסמוטי. מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה ובנוסף להקפיד על שתיה מרובה.

מנהל פורום סוכרת