האם נדרשת קורלציה בין המוגלובין מסוכרר לגלוקוז בדם

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/07/2021 | 13:18 | מאת: גל

שלום, בדיקת ערכי המוגלובין מסוכרר יצא 6.4 ערכי גלוקוז בדם יצא 79 האם מדובר בטרום סוכרת? לאיזה מהערכים ניתן נפח משמעותי יותר בקביעה אם מדובר בסוכרת או לא?

ישנם מספר קריטריונים לאבחנת סכרת בינהם המוגלובין מסוכרז מעל 6.5 , סוכר בצום מעל 126, או סוכר לא בצום מעל 200. על פי בדיקת ההמוגלובין המסוכרז שלך הרושם כי מדובר במצב גבולי ומומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי החלטה על מעקב או בירור נוסף. במקרים כאלה ניתן לבצע גם בדיקת העמסת סוכר לצורך אבחנה.

מנהל פורום סוכרת